Author Topic: how to get gapps on ifroyo  (Read 25144 times)

Offline yunk

  • Member
  • Posts: 24
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
how to get gapps on ifroyo
« on: July 06, 2010, 10:56:43 PM »
This is how to get Gapps on froyo


google "Bugless Beast Froyo" and click the version 0.1 link and download v0.1 and extract it.
go into the system/app folder and delete launcher2 and adobe flash

you must be able to adb into you phone over wifi http://www.idroidproject.org/wiki/ADB
put the app from the previews download into the tools folder where your adb program is.

then adb into your device and run
Code: [Select]
./adb shell
mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
exit

then....

Code: [Select]
./adb push app /system/app

wait for everything to be copied over
then...

Code: [Select]
./adb shell
chmod 6755 /system/app/SetupWizard.apk
reboot

once you are back into android go through the setup and gapps should be installed.

Offline grendell

  • Member
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #1 on: July 06, 2010, 11:11:03 PM »
Quote from: "yunk"
go into the system/app folder and delete launcher2 and adobe flash
I've seen this in multiple places, but I've never seen an explanation as to why deleting AdobeFlashPlayer.apk is necessary.
Lack of GPU support?  Is it intolerably slow or does it crash?

Offline yunk

  • Member
  • Posts: 24
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #2 on: July 06, 2010, 11:23:12 PM »
Quote from: "grendell"
Quote from: "yunk"
go into the system/app folder and delete launcher2 and adobe flash
I've seen this in multiple places, but I've never seen an explanation as to why deleting AdobeFlashPlayer.apk is necessary.
Lack of GPU support?  Is it intolerably slow or does it crash?

I am not exactly sure why i had to delete flash, but i tried it before with out deleting flash and the launcher would always crash making the phone unusable.

Offline snagra

  • Member
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #3 on: July 07, 2010, 12:19:16 AM »
I keep getting the error cannot stat 'app': No such file or directory

Offline grendell

  • Member
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #4 on: July 07, 2010, 12:30:41 AM »
Quote from: "snagra"
I keep getting the error cannot stat 'app': No such file or directory
Make sure you're performing that step in the directory with the extracted app folder.

Offline besweeet

  • Member
  • Posts: 54
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • http://gumballtech.com
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #5 on: July 07, 2010, 06:07:28 AM »
How about the SDCard? I'm still a noob at this stuff, but where do applications get installed to without an SDCard?

Offline Tombstone

  • Member
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #6 on: July 07, 2010, 07:30:06 AM »
I've followed the instructions and have gapps installed. However I now seem to have two calendar apps and two clock widgets , is this normal ?


Offline fedexosx86

  • Member
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #7 on: July 07, 2010, 01:46:48 PM »
Hi,me too i've reuploaded the original system.img to the iphone, deleted the other calendar and others and put the apps via adb again

Offline Tombstone

  • Member
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #8 on: July 07, 2010, 04:16:09 PM »
How do you mean "deleted the other calendar". Which file did you delete ?

Offline fedexosx86

  • Member
  • Posts: 30
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #9 on: July 07, 2010, 04:52:37 PM »
CalendarGoogle.apk and DeskClockGoogle.apk located in system/app

P.S. Have you got sd card working? If yes, can you explain how you get it working please?, mine is not recognized...  :(  :(

Offline wlt333

  • Member
  • Posts: 95
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #10 on: July 07, 2010, 08:29:04 PM »
Even though iDroid Froyo has no Wi-fi on2G yet, I tried to at least place the apps on my system using adb over usb, but it says I ran out of space on ym device, so it stops on LatinIME.apk  :x

Offline grendell

  • Member
  • Posts: 33
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #11 on: July 08, 2010, 12:46:02 AM »
Quote from: "wlt333"
Even though iDroid Froyo has no Wi-fi on2G yet, I tried to at least place the apps on my system using adb over usb, but it says I ran out of space on ym device, so it stops on LatinIME.apk  :x
Check out dario's suggestion:
http://http://www.idroidproject.org/forum/viewtopic.php?f=14&t=799&start=20#p8927

Offline snagra

  • Member
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #12 on: July 08, 2010, 03:22:28 AM »
Thanks worked perfectly.

Offline Kiff

  • Member
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #13 on: July 09, 2010, 07:22:48 PM »
Thanks man, works perfectly.
Tried to download an app (Advanced Task Killer), but keeps on "Installing". Anyone else have this problem?

Glad I can test the standard Gapps already...

Offline snagra

  • Member
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: how to get gapps on ifroyo
« Reply #14 on: July 09, 2010, 07:56:54 PM »
Quote from: "Kiff"
Thanks man, works perfectly.
Tried to download an app (Advanced Task Killer), but keeps on "Installing". Anyone else have this problem?

Glad I can test the standard Gapps already...

Yes I have that problem too.